Den öppna spisen

Tycker att det är så mysigt när det blir mörkare ute och lite kallare inomhus så att jag kan börja elda i den öppna spisen. Det blir så mycket varmare och skönare inomhus. Och när det är lite kyligt annars så har jag en bra anledning till att tända spisen, för det är så mysigt att bara sitta och kolla på elden och höra sprakandet från den.

Det var i januari förra året som jag beslutade mig för att göra en skorstensrenovering, för att kunna använda eldstaden. Innan det gick den att använda, visst, men det blev lite rökigt inomhus ibland för att röken inte riktigt lyckades ta sig ut. Så därför kändes jag att det inte bara var dags för att rena skorstenen utan att göra en hel skorsstensrenovering när jag ändå höll på. Hade kontakt med ett företag, MM Glasbygg AB, som sysslar med fönster och skorstenar som kom hem och rensade och byte ut delar i skorstenen. Så nu fungerar den inte bara betydligt bättre utan är även betydligt snyggare.

Vet att det inte är alla som tycker om att ha en öppen spis, att de inte förstår grejen med det riktigt. Och jag kan erkänna att jag också var sådan tidigare och att det är först på senare år jag har börjat tända spisen och som jag tycker att det är mysigt. Innan tyckte jag att det var lite jobb med veden och allt och då skulle jag aldrig velat lägga pengar på en skorstensrenovering, men nu när jag faktiskt använder den så var det verkligen värt att ta hjälp av MM Glasbygg AB för att fixa den.

Du gillar kanske också...